å jobbe i juli (eller beretningen om et varslet mord)

Share

Mange som jobber på kontor elsker å jobbe i juli, i hvert fall hvis vi ser bort i fra at de selvfølgelig helst ville hatt ferie.

 

Grunnen til at det vanligvis er deilig å være på jobb i Juli er at så mange andre er på ferie at det rett og slett blir litt daffe dager. Leverandører ferielukker, kunder reiser til Danmark med ungene og så videre. Da jeg jobbet i Telle-nor var juli helt konge.  Det var minesveiperturnering, timelange kaffepauser med innlagt jordbær og is, og slow jazz på radioen. To telefoner til dagen, max! OG bare kosejobber.

 

Her jeg er nå er juli et lite helvete. Telefonen ringer i ett sett om de mest idiotiske ting.

Kulturen her i bedriften er innimellom ganske ræva, De jobber etter «ikke mitt bord» prinsippet, mens ledelsen jobber etter «noen andre kan vel gjøre den jobben også..» prinsippet. En giftig kombinasjon som sikrer at ingen verken får eller tar ansvar for noen ting. YAY!

 

En bi-effekt av dette er at folk sorterer ufordelte arbeidsoppgaver i store enheter og bare antar at noen innenfor gitte grupper vil ta ansvar for dem. For eksempel så jobbet jeg med data-drift og økonomi. I det siste mer økonomi og mindre data.

 

LIkevel:
Jeg ”jobber med data”. Data er det samme som IT. Alt som har med datamaskiner hører inn under IT. Faxmaskiner er en slags datamaskiner, de går ihvertfall på strøm. Faxen er en slags telefon også, og telefonene går også på strøm og har med kommunikasjon å gjøre, slik som datamaskinene. Da er det innlysende at han som «jobber med data!» kan hjelpe oss med å fixe headsettet til den ene telefonen i skranken i Oslo. Ikke sant?

 

og slik går dagene..

 

Ring ring,  ring ring,  ring ring…

 

«Du, den frankeringsmaskinen her hos oss i haugesund virker ikke…»

Ring ring, ring ring, 

«Du! Kan vi bruke «liselotte»-lampen på våtrom?»

Ring ring, Ring ring,

«Hallo? Er teakbordene våre fra regnskogen? og kan de stå ute i regn? Hvor mange flasker med teakolje har jeg i hyllene mine her i Bergen?»

 

Skyt meg nå!

Vær så snill…

 

 

Share
KategorierLJ

3 kommentarer til «å jobbe i juli (eller beretningen om et varslet mord)»

  1. Tittelen er p.t «driftscontroller». JEg jobbet med implementering og drift av ERP-systemer (store totalsystemer for innkjøp,salg, logistikk, økonomi etc)

    Det siste året har det gått mer i det som kalles for datafangst. Kort sgt å lage rapporter til ledelsen.

    Bedriften driver med salg av møbler mot privatmarkedet. Du gjetter sikkert hvilken møbelkjede, men ikke nevn den ehr er du snill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.