Helgen!

Share

For en fantastisk helg!

En liten prolog onsdag ettermiddag fra 2000 til 2230:
Øvelse med Stavanger operakor, Sandnes operakor og de andre som skulle være med på konserten. Jeg var den eneste fra mitt kor som stilte opp, kom ti minutter for seint og forsto at her i gården har man en helt annen stil og disiplin. Det var tydelig at man hadde sunget i ti minutter, ikke noe tid kastet bor her. Jeg snek meg til en plass litt bak for ikke å skrape med stoler og slikt og følte meg litt utenfor i ca tre minutt.

En kar snek seg opp til meg og hvisket «tenor eller bass»? Jeg hvisket «tenor» tilbake og han vinket meg bort på venstre ving. Noen tryllet frem en stol til meg. En stol jeg egentlig ikke fikk bruk for siden vi her stod når vi sang. Sidemannen hvisket «første eller andre?» Jeg hvisket ”hvor vil du ha meg» og dette førte til en del munterhet men det endte med at jeg ble plassert på første tenor. Mens vi sang kikket flere av de andre bakover på den nye tenoren. Alle smilte og det kom noen tomler i været. I pausen var det kjempeoppdekking med kaffe, te, hjemmebakt, og oppskåret frukt og grønnsaker. Folk kom bort og presenterte seg, spurte hvor jeg var fra og lurte på om det ikke skulle komme flere fra oss. Masse klapping på skuldrene og noe få spede verveforsøk.

Fredag Kveld 1930-2230 Øvelse med orkester og solister. Stemningen står i taket. Alt funker. Vi treffer toner, vi får til akkordene, teksten, artikulasjonen, timingen; alt sitter. Orkesteret kommer inn der de skal. Solistene er i kjempehumør og shower med hverandre og med oss i koret. Den ene tenoren har blitt syk, men synger med på sine ting så godt han kan. I pausen er det kaker og kaffe. Jeg snakker med en av altene om hvor bra dette skal bli. Kordirigenten kommer innom og forteller at det er mindre enn 20 billetter igjen.

Nynnekoret fra slutten på andre akt av » madame Butterfly» sitter som et skudd og vi som går opp på den høye tonen i avslutningen får skryt. Noen av de mer lettrørte i orkesteret sitter med tårer i øynene. Slavekoret fra Nebukanesar blir akkurat så vemodig som det skal være, og en av tilhørerne på øvelsen er operasjef på et av operahusene på kontinentet. Han sier at dette er på høyde med det beste. Når øvelsen er slutt har vi fått med oss flere tenorarier og alle vet nå at dette blir ett av årets høydepunkt.

Lørdag morgen. Alle er opprømte, flere verveforsøk etter gårsdagens øvelse. Vi varmer opp og går igjennom dagens program. Vi får beskjed om at bare de som er helt sikre på den høye avslutningstonen skal ta denne. Noen peker på meg og skyver meg i retning dirigenten. Vi er åtte-ti stykker som samles og synger igjennom slutten. Vi tar det rolig, finpusser på detaljer, tar mye pauser der vi spiser frukt og kaker. Mange kommer og snakker med meg. Verveforsøkene tiltar og det blir nesten over bordet lovet meg en solistrolle i en oppsetning. Jeg må dessverre fortelle at jeg er lojal mot mitt nåværende kor til og med våren 2009, men at vi kan snakkes etter den tid.

Kl 1500, to timer til konsert. Vi spiser middag sammen på N.B Sørensen. Vi trekkes oss tilbake til lille konsertsal og alle forbereder seg på sin måte. Noen mø-frø fra musikklinjen synger ved pianoet. Noen eldre sangere går rundt og øver skalaer. Noen leser noter eller skriver tekst på små lapper. Jeg setter på Ramstein på Creative’en og legger meg på gulvet.

1600 en time til konsert. Vi kler oss om. spiser litt, drikker litt kaffe.

1630 alle møter og vi varmer forsiktig opp
1650 Vi stiller opp bak scenen. Teknisk crew fra konserthuset sier at den røde lampen er tent.
1700 Vi marsjerer opp på scenen. Dirigenten klappes inn og orkesteret begynner introen til «Land of hope and Glory»

Etter konserten er det sjampis på N. B. Sørensen og så middag med vin Alle er i kjempestemning. Verveforsøkene begynner å bli parodiske og jeg lover å være med når de skal ha større prosjekter som f. eks «rygekongen» i Hafrsfjord eller slikt. Stemningen stiger. Det er spontan sang rundt bordene. Noen synger «celtic blessing»

May the light of your soul guide you.
May the light of your soul bless the work that you do
with the secret love and warmth of your heart.
May you see in what you do the beauty of your own soul.
May the sacredness of your work bring healing, light
and renewal to those who work with you
and to those who see and receive your work.
May your work never weary you.
May it release within you wellsprings of
refreshment, inspiration and excitement.
May you be present in what you do.
May you never become lost in bland absences.
May the day never burden.
May dawn find you awake and alert,
approaching your new day with dreams, possibilities and promises.
May evening find you gracious and fulfilled.
May you go into the night blessed, sheltered and protected.
May your soul calm, console and renew you.
Jeg har drukket for mye vin og svimer ut i høstkvelden for å ta bussen hjem. Mange nye venner rikere.

Share

2 kommentarer til «Helgen!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.