grønsj 1991 – Hybel!

Share

Jeg har fått meg hybel.

Hybelen min er et rom på drøyt 15m2 på Nygårdshøyden I Bergen. En fjern slektning som mine foreldre i stort overmot hadde kontaktet fordi «blod er tjukkere enn vann» hadde bidratt til at jeg ble satt i kontakt med utleieren og kom foran i boligsøkerkøen. Det var med blanede følelser jeg flyttet ut fra jentene jeg lånte madrass av. Der hadde jeg selskap, her bor jeg alene.

På en måte…

Jeg deler bad, stue og kjøkken med 9 andre hvorav fem av dem bor under meg, i kjelleren. De er dypt troende muslimer etter aktivitetene fem ganger pr dag å dømme. Den første kl 0500. Da suser det i rør når hender og føtter blir vasket og det messes en liten stund før det er ro frem til kl 0900 eller deromkring. Ellers er de veldig hyggelige folk. Det er mer en jeg kan si om et par av de andre eksistensene her. Her om dagen når jeg stod og pakket ut av eskene mine banket det på døren. Utenfor stod en stram velkledd dame i 40 årene som så ut som hun tygde knust glass til frokost. Jeg fikk litt Anne Holt assossiasjoner.

-Kjenner du mr.x som bor her i huset? Spurte damen.

Jeg slo ut med armene mot flyttelasset mitt.
-Flyttet inn for to dager siden, forklarte jeg. -Har ikke fått snakket med så mange her.

Damen fisket opp et politiskilt og lot meg studere det.
-Vi I politiet vil gjerne snakke med ham, kan du gi beskjed om at vi har vært her. sa damen.

Jeg tenkte med meg selv at det neppe var den beste måten å bli kjent med dem man skulle dele bad og kjøkken med å gi dem beskjed om at politet I Bergen hadde vært og spurt etter dem, men lovet lovens lange arm å gjøre mitt beste.

Det viser seg at vi som bodde i min etasjer (mr X og en felespiller, pluss meg) hadde et luksusgode som ingen andre i huset hadde. Vi hadde nemlig en egen dass. Ut fra standarden å dømme så var den blitt montert av tre blinde høns rundt slutten av krigen og vasket sist da Harald giftet seg med Sonja. Det fantes finere studenthybler I Bergen by, men det fikk holde inntil videre

I ungdommelig iver flesker jeg til med vaskebøtte, «Domestos fresh» og fille. Jeg planlegger å få med meg de to andre i etasjen på vaskeuker, felles papirdepot og skuremiddeldepot. Dagen etter finner jeg et brukt pillebrett og en brukt kanyle på min nyvaskede dass og skrinlegger prosjektet.

Rommet jeg leier har skaper på hele den ene veggen. Det er et lyseblått syntetisk flossete teppe på hele gulvet. Det er satt inn en sovesofa fra tidlig 80-tall som knirker noe infernalsk. Ellers består møblene av et gammelt skatoll og et lite bord i glass og messing. Jeg har to gedigne visduskarmer der jeg har plassert en potteplante.

Husverten er en skikkelig creepy fyr som stadig ser ut som han er to minutter for sent til noe og som aldri ser på deg når du eller han snakker. Jeg har ellers fått streng beskjed om ikke å kontakte ham på jobb. Han jobber vist med noe I Bergen kommune. Det lukter av hele opplegget, men jeg har et sted å bo, veldig mange av dem som flyttet til Bergen samtidig med meg har ikke det.

Jackob fra Kongsgaard som skulle studere psykologi bor på interrail-hotellet til KFUM mens han venter på ledig hybel på Fantoft. Det er i praksis en sovesal der du får en madrass og et låsbart oppbevaringsskap til 150 kroner pr natt. Du må flyte ut før kl 1100 hver dag og kan flytte inn igjen etter kl 1500 dersom det er ledig.

Jeg gleder meg til resten av flyttelasset med platene mine og vinflaskene mine kommer. Til helgen skal jeg på min første tur hjem til Stavanger.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.