Anna

En klok mann sa en gang at den dagen du tenker for deg selv om handlingene til et ungt menneske at « Var nå det så smart da?» Da er du voksen.
I så fall har jeg vært voksen ganske lenge. Ofte har jeg satt meg selv på en høy stol i hjørnet og tatt betrakterens rolle, og i den forbindelse tenker jeg ofte «Var nå det så lurt?»

Jeg er likevel forsiktig med å komme med alt for mange råd. Folk må få lov til å gjøre sine egne valg og tabber.

I det siste har flere kvinnelige bloggere publisert toppløse bilder av seg selv for å støtte bloggeren Anna Rasmussen A.K. A «mamma til Michelle» som fikk en del pepper for å gjøre det samme. Dette skulle visstnok være en form for feminisme.

Nå skal jeg som mann være forsiktig med å definere hva som er og ikke er feminisme, men jeg kan jo glatt innrømme at jeg er mer feminist enn svært mange kvinner jeg har møtt igjennom livet og som jeg omgås til daglig. Jeg har ved ulike anledninger både argumentert og stemt for radikal kjønnskvotering og synes Kvinnegruppa Ottar i det store og det hele gjør en glimrende jobb.

Da har dere vel plassert meg sånn cirka riktig politisk tenker jeg.

Så når jeg sier: «Var nå dette så lurt da?» så håper jeg å bli tatt alvorlig.
For meg er det Anna Rasmussens soleklare rett å avbilde seg selv akkurat på hvilken måte hun vil på sin egen blogg, men jeg har problemer med å se det feministiske i det, og mistenker at dette argumentet kom som et svar på kritikken og ikke som en begrunnelse for å poste bildet og teksten på «mamma til Michelle». Men kun Anna Rasmussen vet hva Anna Rasmussen tenker. Det er likevel et godt stykke fra fremstilt småbarnsmammaidyll og til FEMEN som renner meg i hu når noen fremstiller bare bryster som feminisme.

VI har kommet veldig langt i likestilling og likeverd mellom kjønnene i Norge, og det er ofte lett å glemme at de skandinaviske landene er i en særstilling på dette området. Det er ennå mye å ta fatt i og flere kamper og ta men jeg tar vel ikke munnen for full hvis jeg sier at vi er over halvveis her i landet.
Du skal likevel ikke lange flyturen før kvinner lever i en helt annen virkelighet.

Hvis vi som har kommet så langt fremstiller det å poste puppen på internett som kjønnskamp så er jeg redd vi støter fra oss de kvinnene i verden som fremdeles sliter med helt grunnleggende rettigheter som rett til prevensjon, abort, rett til å bestemme over egen kropp, eller rett til utdanning og rettigheter i yrkeslivet.

I flere land kan vi se at feministene er under angrep og vi ser et tilbakeslag for kvinners rettigheter, og feminisme.
Jeg tror ikke Anna Rasmussen er motstander av kvinners rettigheter, og jeg unner henne all suksess med bloggen men i dette tilfellet har jeg en følelse av at millionbutikken som bloggen hennes er, har skygget for utsikten til det store bildet. Det store bildet, slik jeg ser det, er at hun har en egen bedrift som hun tjener greit med penger på, og mange som ser opp til henne for dette. OM hun er genuint interessert i feminisme og kvinners rettigheter så har hun en flott kanal å få frem dette budskapet igjennom på. Hun kunne faktisk ut i fra størrelsen på fanskaren fått til mye god kvinnekamp. Når hun har så stor tilhengerskare og påvirkningskraft.

Er det fri pupp som er saken hun vil stå på barrikadene for?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.